torstai 14. heinäkuuta 2016

3. Postaushaaste Jalustin.net:iltä!

Teen nyt tämän kertaisen Jalustin.netin postaushaasteen. Ideana on jatkaa lausetta oman mielen mukaan. Muiden postauksia en ole edes lukenut, joten katsotaan millaisia muiden postaushaasteen tulos on sitten ollut!



Lempiaskellajini .... on ehdottomasti ravi! Se on itselleni haasteellisin askellaji, ja siinä on paljon kehitettävää.

Lähestyessäni estettä .... lasken yleensä askeleita ääneen. Se auttaa itseäni keskittymään ja näkemään paikkaa, tai valmistautumaan hieman paikanhakemiseen, jos askel ei sovikkaan!

Tallilla pelkään .... sitä, että yksinollessani loukkaan pahasti tai jollekkin hevoselle tapahtuu jotain.
Hevosmaailmassa en ymmärrä .... kateutta, tarvetta arvostella ja kiusata. Varsinkin nuorien ratsastajien piireissä.

Unelmieni hevonen .... olisi iso, monikäyttöinen puoliverinen. Tai jokapaikan shetlanninponi. Hevonen, joka olisi varma kaikessa, mitä sen kanssa tekisin. Sen kanssa voisi tehdä kaikkea erilaista, käydä normaalien juttujen lisäksi esim. kärryttelemässä, näyttelyissä ja sen sellaista. Sen tulisi olla helppo käsiteltävä ja mielellään ori, vaikka hassulta kuulostaakin.

En pidä hevosista, jotka .... eivät kunnioita ihmistä! Kamalinta lähteä tekemään sellaisen hevosen kanssa mitään, mikä ei kunnioita ihmisen omaa tilaa, käskyjä tai muutenkin on tyhmä. 
Hevostenhoitaja .... on oma aloitteinen, ahkera, asiantunteva ja rauhallinen. Hänen tulee olla luotettava ja valmis tekemään töitä. Hevosenhoitajaan tulee pystyä luottamaan kalliskin hevonen tai vaikka pihankoristeena asusteleva poni. 

Jos taivaalta tulee vettä kaatamalla, ja minulla on tunti kentällä .... puen mahdollisesti sadevaatteet päälle ja ravikypärän päähän! Siinä kun ei ole samettia pinnassa!

Vahvuuksiini ratsastajana kuuluvat muunmuassa .... taito kuunnella hevosta ja mennä sen ehdoilla. En jätä asioita puoliteihen vaan teen yhden asian aina loppuun asti. 

Jos olen yksin tallilla, kun sähköt menevät, niin .... soitan tallinpitäjille. Kesäisin ei asia varmaan haittaisi, mutta talvella voi olla vähän toinen juttu!

Ratsastusleirit .... ovat minulle aivan uusi juttu, sillä en ole ikinä ollut ratsastusleirillä. Ehkä vielä jonain kesänä!

Leikkituntien idea ..... on pitää hauskaa, hevosetkin saavat vähän erilaista tekemistä kun uran kiertäminen samoilla tehtävillä päivästä toiseen. 

Maastoilu on parhaimmillaan .... ystävien kanssa. Yksin lähteminen pitkälle reissulle on tylsää. Hauskinta on kun on parhaat kaverit mukana ja saa mennä lujaa tiellä yhdessä ja kuunnella kavioiden kopsetta! Kaikista parasta on kuitenkin metsässä käveleminen hevosten kanssa. Mieli lepää!

Aina, kun putoan .... ensimmäinen reaktioni on nauraminen! En tiedä mistä ihmeestä tämä tulee! Ehkä sanonnasta, "Mitä enemmän menee pieleen, hymyile sitä enemmän!"

1 kommentti: