keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

2. Mietteitä Ypäjälle lähdöstä

Aion nyt kertoa tässä postauksessa mietteistäni Ypäjälle lähdöstä. Sain siis tiedon kesäkuun 16. päivä, että pääsen opiskelemaan Ypäjän Hevosopistolle. Pääsin opiskelemaan hakemalleni alalle, eli hevostenhoitajaksi.

Olen siis aikaisemmin käynyt Ypäjällä vain muutamia kertoja. Ensimmäinen kerta oli viimevuoden elokuussa, kun olimme talliporukan kanssa Kansainvälisissä Shetlanninponinäyttelyissä. Silloin kävinkin siellä kolmen päivän ajan. Seuraava kerta oli tämän vuoden huhtikuussa, kun oltiin Ponioripäivillä esittäytymässä meidän siitosorin ja sen jälkeläisten kanssa.

Ypäjästä olen saanut jo jonkinlaisen kuvan. Tiedän, ettei siitä tule ikinä olemaan kolmen vuoden heppaleiri. Se on koulunkäyntiä, siinä missä muutkin. Opiston tilat ovat mielestäni hienoja, sen verran mitä siis olen nähnyt.

Paljon olen kuullut ihmisten valituksia siitä, miten säännöt ovat tiukkoja ja että asuntolassa asuminen on hirveää. Itse onneksi tulen toimeen kaikkien kanssa, joten sopeutuminen pitäisi olla helppoa. Mielestäni on jokaisen opiskelijan oma asennekysymys, kuinka hankalaa siellä on asua.

Meille on muodostunut Whatsupp-sovellukseen oma ryhmä Ypäjään päässeille. Siellä meitä on jo nuorisoasteen koulutukseen päässeitä 49 kappaletta. Aika vähän, verrattuna siihen paljonko Ypäjälle pääsi tänä vuonna oppilaita sisään. Kaikki ihmiset ovat vaikuttaneet todella mukavilta ja saamme kaikki jännittää yhdessä koulun alkamista.

Muuttaminen kotoa pois jännittää todella paljon. Tietenkin tulen viikonloppuisin käymään kotona, mutta nyt se ei ole enää turvapaikkani kun asun kauempana. Meiltä Ypäjälle on matkaa noin 90 kilometriä. Joudun jättämään mulle tärkeät ihmiset tänne Turun seudulle, enkä näe ponejakaan enää niin usein kuin haluaisin. Elämäni siis muuttuu suuresti.

Kyllä tästä selvitään! Ja hei, enää 32 päivää muuttoon. Kauhea kun se tulee äkkiä.

Kirjoitellaan!
- Nora

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, pisti silmään jalustin.netin sivuilta kun olen itsekkin tulossa ypäjälle hevosenhoitajapuolelle! Sun ajatukset oli tosi paljo samoilla linjoilla omien ajatuksieni kanssa, mm. asennekysymys asuntolassa asumisesta. :) Niihän se on.. Ypäjällä nähdään!

    VastaaPoista
  2. Törmäsin kanssa jalustin.netin kautta tähän postaukseen, pääsin kanssa hevosenhoitajalinjalle :) Tosi kivasti kirjoitettu, samoja on tullut mietittyä !
    Tosiaan asuntola että muutenkin Ypäjällä oleminen ja opiskelu on ihan itsestään kiinni kuinka paljon siitä nauttii. Toivottavasti sitten kanssa jaksaa pitää sen positiivisen asenteen :'D

    Otatko jotain hevosta mukaasi? Jos juu, niin otatko Ypäjän tiloihin vai pienemmälle tallille? :)

    VastaaPoista